Info

Learning a little every day

De Rijn in de mist

Foto-evenwicht

De kwaliteit van de foto’s die ik produceer zit al een aantal jaren op hetzelfde niveau: 
 • Diafragma en sluitertijd heb ik aardig onder controle.
 • De set lenzen in mijn fototas biedt me voldoende bereik.
 • Van Lightroom kan ik de basisfunctionaliteit adequaat inzetten.
En daarmee creëer ik aardige resultaten. Want mijn vaardigheden en resultaten hebben een evenwicht bereikt.

De volgende stap?

Met fotograferen een stap maken gaat niet vanzelf. Greg Morris is daar ook mee bezig
(..) in photography it’s pretty hard to judge how well your progression is coming on. The easy thing to do is compare your images to ones shared by your favorite photographers and get down beat about it. While it’s important to remember their skill level is something to aim for, what we don’t see is their trash can.
Je eigen creaties vergelijken met pro’s is natuurlijk killing. Dat effect heeft het op mij soms ook (thx fotografen op Instagram, Twitter, etc). Maar ik vind het nu tijd om er aan te gaan werken. Maar waar begin je?

Thom Hogan’s tips

Om je fotografie echt te verbeteren moet je aan 6 punten werken, adviseert Thom Hogan:
 • Jij (als fotograaf)
 • Je materiaal:
  • Camera
  • Lenzen
  • Accessoires
Daarvoor heeft hij op zijn site ook 28 korte lesjes staan, van composities maken met reflecties tot omgaan met verschillende kleurtemperaturen.  Stap voor stap naar een volgend level. 📷 🎮

Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS